Bal-Göç Kongre Öncesi

5 Mayıs 2019 Pazar |

Hatırlayacağınız üzere BRTK Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, Ajansbg’ye yaptığı açıklamada; Balgöç’te olması beklenen olağanüstü kongre kararının bir an önce alınması gerektiğini, ortak bir isim üzerinde mütabık kalınması gerektiğini, mevcut yönetim içerisinde bulunan bazı kişilerle yapılan görüşmede de  Emin Balkan ismi üzerinde mütabık kalındığını ifade etmişti.

Bu açıklamanın ardından BGF Başkanı ve Bal-Göç yönetim kurulu üyesi olan Kader Özlem; özellikle ‘’Değişim ve Yenilik’’ vurgusu yaparak, yeni başkanın kim olacağını tabanın seçmesi gerektiğini belirterek Bal-Göç Başkanlığı için aday olacağının sinyallerini vermişti.

Bilindiği gibi şu anki yönetim, CHP Bursa milletvekili olunca Bal-Göç’ten istifa eden Yüksel Özkan’ın listesidir. Gagavuzya ziyareti öncesi Yüksel Özkan ile bir araya geldik ve kendisine Bal-Göç ile ilgili neler düşündüğünü sordum.

Kongre kararının bir an önce alınması gerektiğini söyleyen Özkan; seçimlerin demokratik bir hak olduğunu, birden fazla aday çıkmasının da demokrasinin gereği olduğunu ancak tek bir liste üzerinde, uzlaşılan bir isim ile seçime gidilmesinin daha doğru olacağını belirtti. Kendisinin üç dönem Bal-Göç Başkanlığı görevini üstlendiğini de ifade eden Yüksel Özkan, bu üç dönemde de uzlaşı ile tek liste halinde başkan olduğunu vurguladı.

Bir ismin üzerinde uzlaşmak için de son yapılan kongrede tüzüğe eklenen Yüksek İstişare Kurulu’nu adres olarak gösteren Yüksel Özkan; bir an önce mevcut başkanın Yüksek İstişare Kurulu’nu aktif hale getirmesinin ve bu kurulda yer alacak kişilerin gerekirse davet edilmesinin önemine vurgu yaptı.
Kendisinin üç dönem başkanlık yapmadan önce bir çok komisyonda görev aldığını ifade eden Özkan; seçilecek kişinin Bal-Göç’ü çok iyi tanıyor olması gerekiyor dedi.

Bu görüşmede edindiğim bir bilgi de; Yüksel Özkan’ın haftanın belirli günlerinde Bursa’da özel bir hastanede hekimlik görevini de sürdüreceği bilgisidir.
Bal-Göç’te ki kongre ile ilgili gelişmelere bakarsak; son yapılan yönetim toplantısında, Haziran ayı içerisinde olağanüstü kurula gidileceği ile ilgili prensipte karara varılmıştı. Önceki deneyimlerime bakarak; karar defterine yazılmayan, prensipte varılan bu karar ile beklenen kongrenin Haziran’dan sonra da yapılabileceğini, hatta bu sürenin bir müddet daha uzayabileceğini sizlere söyleyebilirim. Daha öncesinde de karar defterine yazılmayan, en kısa zamanda kongre yapılacağı kararı alınmıştı. Bu kararın uygulanmaması ile istifalar dahi yaşanmıştı.
 Bakalım bu sefer süreç nasıl işleyecek?